Ontdek Antwerpen!

Met circa een half miljoen inwoners is Antwerpen de 2e grootste stad van België.  Ook is het de grootste stad van Vlaanderen, het Vlaams sprekende gedeelte van België. Uitkijkend over de Schelde, overgaand in de Noordzee, is de haven van Antwerpen een van de grootste van de wereld naast Rotterdam. De haven van Antwerpen is het kloppend hart van de Belgische economie en een wel bekende toeristische attractie. Het Museum Aan de Stroom (MAS) is een symbool van communicatie met de rest van de wereld. Bezoekers van het Red Star Line Museum kunnen ervaren hoe immigranten aan de lange reis naar Amerika begonnen tussen 1873 en 1934.

In de 16e eeuw stond Antwerpen bekend als een welvarende stad door zijn inwoners (“Antwerpia nummis”); de huizen van deze rijke handelaars en fabrikanten zijn door de hele stad nog steeds te vinden.

De kathedraal is zonder enige twijfel de vorstelijke trots van de stad. In de “Stad van Rubens” kunt u niet anders dan even de tijd nemen om de wereld van de meester zelf te bewonderen in het Rubens Huis.

Het Diamant Paviljoen van het MAS laat duidelijk zien waarom Antwerpen DE wereld monopoly van diamanten is. De labels “Antwerpen Cut” en “Antwerp Quality” zijn internationale handelsvoorwaarden die gelijk staan aan perfecte diamant verwerking en een hoge kwaliteit.

Natuurlijk is Antwerpen ook de stad van de dynamische mode industrie. Het mode museum (MOMU) verrast de bezoekers keer op keer met hun innovatieve gebruik van de ruimtes en hun overweldigende technieken van ontwerp tentoonstellingen.